Kremowy, jogurtowy dressing z aromatycznymi ziołami to pyszny dodatek do mizerii i sałatek ze świeżych warzyw. Spróbuj!
Dressing został przygotowany z wykorzystaniem naturalnej metody utrwalania żywności – pasteryzacji.
Składniki: woda*, olej słonecznikowy, preparat jogurtowy (jogurt 5.9% (odtłuszczone MLEKO*, białko MLEKA*), stabilizator (pektyny*), cukier*), cukier*, ocet spirytusowy*, skrobia kukurydziana*, białko serwatki* (z MLEKA), sól jodowana, zioła* 0,2%, substancja zagęszczająca (mączka chleba świętojańskiego*).
Może zawierać SELER. *naturalne składniki
Produkt pasteryzowany.
Wartość odżywcza w 100 ml | w porcji (30ml) | % RWS w porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 222 kcal | 67 kcal | 3% |
Tłuszcz | 20,4 g | 6,1 g | 9% |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g | 0,6 g | 3% |
Węglowodany | 8,8 g | 2,6 g | 1% |
Cukry | 6,5 g | 2,0 g | 2% |
Błonnik | 0,2 g | 0,1 g | - |
Białko | 0,8 g | 0,2 g | 0% |
Sól | 0,56 g | 0,17 g | 3% |